Френската футболна суперзвезда Франк Рибери ще бъде разследван официално за "секс с непълнолетна проститутка", съобщиха от парижката прокуратура.

Френската полиция привика на разпит днес футболните национали Франк Рибери и Карим Бензема, като част от разследване за нелегална мрежа, осигурявала непълнолетни проститутки на ВИП клиенти.

Футболистите бяха привикани по искане на разследващия случая съдия, който проучва твърденията, че нощен клуб на Шанз-Елизе е осигурявал на клиенти малолетни момичета, работещи на повикване.

Едно от момичетата, което е обслужвало клиенти в клуба, вече даде показания за това, че е правила секс с двама футболисти, докато е била непълнолетна. Ако се докажат твърденията, играчите ги грози три години затвор и глоба от 45 000 евро.

Това ще стане при положение, че се докаже също, чe футболистите са знаели, че правят секс с непълнолетно момиче. Рибери пристигна намръщен в полицейското управление в Париж и отказа да отговаря на въпросите на репортерите. 27-годишният полузащитник на Байерн Мюнхен, роден в Булон, бе част от отбора на Франция, който се провали тотално на Мондиала в Южна Африка, отпадайки още в груповия етап. 22-годишният Бензема пък не попадна в състава на "петлите" за Световното, въпреки че игра в голяма част от квалификациите за първенството.

Рибери по-рано призна пред полицията, че е правил секс с млада жена, но настоя, че не е знаел възрастта й. Бензема не е коментирал твърденията досега. Въпросното момиче - Захия Дехар, сега е на 18 години и 4 месеца. Тя разказа подробно за сексуалните си преживявания с Бензема през 2008 г., с Рибери през 2009 и със Сидни Гову през март.