Полузащитникът Лукас Силва изрази надежди неговият сезон като преотстъпен в Олимпик Марсилия да бъде успешен, за да може да се докаже пред Реал Мадрид.

Треньорът на испанския гранд Рафаел Бенитес не смяташе да разчита на младия бразилец и затова реши, че ще е по-полезно за него да трупа игрова практика при французите.

„Възнамерявам да направя добър сезон във Франция, да стана по-добър и да играя на Олимпийските игри догодина, а после да се върна в Реал Мадрид“, каза 22-годишният опорен халф.

„Когато получавах шансове в Реал, мисля, че се справих добре, но после малко позагубих посоката. Адаптирах се към нов стил футбол и живот в различна държава, но за мен беше много важно да премина в Реал. Моите последни 6 месеца бяха добър опит.“

„Нямаше как да остана при новите треньори, защото нямах испански паспорт. Рафа Бенитес ми пожела късмет ими каза, че оставам в полезрението му. Сега имам добра възможност да демонстрирам качествата си.“

„Марсилия е голям клуб. Най-важното е да бъда в голям отбор. Целта ми е да свикна бързо с европейския футбол. Треньорът (на Марсилия Мичел – б.р.) изигра ключова роля за моето идване. Той ми каза, че ще помогна на отбора по много начини и че ще имам възможност да играя и да натрупам добър ритъм. Надявам се да направя страхотен сезон“, добави Силва.