Три години затвор грозят френския национал Ян Мвила, информира Le Monde. Френската полиция разследва полузащитника на Рубин Казан за връзка с непълнолетна проститутка.

16-годишно момиче е било задържано за кражба в магазин и наличие на малко количество наркотици. При обиска в апартамента й е бил открит телефон, в който са били запазени личните данни Мвила.

Съгласно френските закони, ако се установи, че е имало връзка между непълнолетната проститутка и футболиста, полузащитникът може да влезе в затвора за срок от 3 години или да отнесе глоба в размер на 45 хиляди евро. За да бъде вкаран зад решетките обаче, трябва да бъде доказано, че Ян Мвила е знаел, че момичето не е имало навършени 18 години.

Футболистът бе наказан и нямаше право да играе за „петлите“, заради нарушаване на режима със съотборниците си от младежкия национален отбор. Ян Мвила бе заловен да празнува в нощен клуб.

Преди известно време френските национали Франк Рибери и Карим Бензема също се бяха оказали „жертви“ на малолетна проститутка. Бензема и Рибери, както и още шестима души, бяха обвинени за това, че са платили за секс на момиче на 16 години. Проституцията във Франция е легална, но практикуващите тази професия трябва да бъдат на възраст над 18 години.