Бившият полузащитник на Пари Сен Жермен Клеман Шантом извади наяве интересни случки с участието на Златан Ибрахимович от времето, когато шведът блестеше с екипа на парижкия гранд. Така французинът разкри за искрената изненада, която споходила колоритния Ибракадабра, когато последният разбрал, че всъщност сам трябва да си носи багажа.

Ибрахимович премина от Милан в ПСЖ през лятото на 2012 година, а четири сезона по-късно се раздели с клуба, завоювайки 12 титли и превръщайки се в голмайстор №1 в историята (сега това постижение принадлежи на Единсон Кавани). Именно присъствието на нападателя спомогна за популяризирането на клуба като дестинация за качествени играчи. „Ибрахимович е воден от дълбока любов към футбола”, коментира Шантом, който самият си тръгна от „Парк де Пренс” през 2015 година. „Той уважаваше треньора Лоран Блан, защото той бе световен шампион и спомогна за професионализирането на клуба.”

„Имаше една сцена, която беляза нашето първо пътуване с Ибрахимович. Когато той влезе в стаята си, установи, че неговият куфар с багаж не е там. Той повика Леонардо (спортния директор – б.р.) и го попита какво е станало. Е, неговият куфар беше още в автобуса. В Милан са имали стюард, който се грижел за пренасянето на багажа. Така футболистите не трябвало да се грижат за куфарите”, добави Шантом.