Френската футболна федерация е решила да подмени настоящата система за изплащане на бонуси в националния отбор с нова и доста по-строга такава. По този начин играчите на „петлите“ ще получат премии само ако се класират за Световното първенство през 2014 година.

Мярката е предприета, за да няма подценяване в мачовете от група „I” в Зона Европа, където французите ще трябва да се преборят с тимовете на Беларус, Грузия и най-вече световния и европейски шампион Испания.

Президентът на федерацията Ноел Ле Гре по-рано бе поел ангажимент за повече прозрачност и сега представи ревизираната премийна система, която ще важи и на турнира в Бразилия, ако „петлите“ се класират за него.

Според нея играчите, участвали в успешното преминаване на квалификациите ще си поделят 30 процента от парите, преведени от наградния фонд на ФИФА, като уговорката остава непроменена за всеки следващ етап на надпреварата. Парични трансфери обаче няма да бъдат правени поотделно за квалификационни или приятелски мачове, ако футболистите не успеят да стигнат до финалния турнир в Бразилия.