Тънките критики по адрес на звездата на Пари Сен Жермен – Неймар – вече започнаха във Франция. Местното издание Le Parisien  публикува материал във връзка с представянето на бразилеца, а основното питане е кога феновете на шампиона в Лига 1 ще видят отново истинския облик на нападателя.

От изданието се акцентира на факта, че са изминали шест месеца, откакто най-скъпият играч в историята на футбола до момента, се контузи, но все още не е възвърнал предишната си форма. Сочи се, че при победата над Гингам с 3:1 бразилецът е бил пасивен, въпреки че отбеляза първия гол за успеха. От цитираната медия пишат още, че статистиката от този двубой не е в полза на бившия играч на Барселона. Оказва се, че именно той е загубил най-много топки – цели 30.

Поставя се на дневен ред необходимостта Неймар да вземе спешни мерки, особено при все предстоящото завръщане на Единсон Кавани.

Неймар получи контузия в края на февруари тази година (2018-а). При шампионатна победа над Олимпик Марсилия той изкълчи глезен и счупи костица в стъпалото. Наложи се хирургическа интервенция, след която бразилецът бе задълго извън игра.  

Въпреки критиките, Неймар може да се похвали с два гол в първите два двубоя на парижани за новата кампания в Лига 1. Освен срещу Гингам, той отбеляза и в мрежата на Каен. 

Бивш съотборник на Неймар отсече: Ще обелече екипа на Реал

Реал готви една последна офанзива за Неймар