Коронавирусът продължава да се разпространява. Въпреки това, във Франция са твърдо решени да отворят стадионите с още по-голям брой зрители. Припомняме, че до момента до 5000 фенове имаха право да посещават мачовете във френската лига 1. Все пак има райони, в които положението с коронавируса е доста притеснително, като Марсилия. Поради тази причина само 1000 души бяха допуснати на трибуните при домакинството на Олимпик Марсилия срещу Лил в неделя. Новите мерки на френските власти предвиждат отваряне на стадионите с до 50 процента от техния капацитет. Окончателното решение ще бъде взето на 1-и октомври, но толкова голямо допускане на публика ще се случи най-вероятно само на стадионите с огромен капацитет.

На по-малките съоръжения няма да се предприемат излишни рискове и най-вероятно ще остане решението до 5000 души да наблюдават двубоите. За новите разпоредби, които скоро се очаква да бъдат приети, натежава фактът, че френските тимове търпят сериозни финансови поражения. Забелязва се бавното завръщане на хората по спортните зали и стадиони. Тази вечер двубоят за Суперкупата на Европа между Байерн Мюнхен и Севиля ще се изиграе пред фенове. Това е първият двубой под егидата на УЕФА, който ще се проведе с публика след пандемията. Все още не е обявено как ще се процедира, когато започнат груповите фази на Шампионска Лига и Лига Европа. Виждаме как процедират във Франция, Германия и Италия също вече отвориха стадионите.

Дори след 8-и октомври италианското правителство планира още по-мащабно завръщане на „тифозите“. Вчера стана ясно, че ако ситуацията в Италия продължава поне да не е толкова тежка, колкото в някои от останалите държави, то на „Стадио Олимпико“ например за мачовете на Рома и Лацио ще могат да присъстват около 20000 или дори 25000 души. Тепърва ще видим как ще се развият нещата, но завръщането на феновете в част от първенствата със сигурност е добра новина.