Димитър Бербатов реализира страхотен гол за своя Монако в мача срещу Евиан. Българинът влезе като резерва още през първата част и малко по-късно заслужи името му да бъде записано сред голмайсторите след демонстрация на брилянтната му техника.

Големият въпрос според различните сайтове обаче е: Вкара ли всъщност Бербатов или попадението е автогол?

Сайтовете за резултати на живо далеч не са единодушни като някои от тях изписват гола в 35-ата минута като автогол на Касим Абдала. Любопитен факт е, че и медиите във Франция не са единодушни. Както можете да видите на снимките, според авторитетното издание „L'Equipe” голмайстор е Бербатов, но според официалния сайт на Лига 1 попадението е автогол на Абдала.

Според LEquipe голът е дело на Бербатов

Но според сайта на Лига 1 това не е така

Какво всъщност се случи? Бербатов преодоля технично играч на Евиан, след което и вратаря на съперника, за да стреля към вратата от малък ъгъл. Топката със сигурност влизаше във вратата, но преди това се чукна в краката на Абдала, който опитваше да я изчисти. Именно това докосване води до различните мнения в голмайстора на второто попадение за Монако.

Ще очакваме с интерес официалното решение, дали Бербатов е сред голмайсторите, а вие можете да видите видеото от гола и сами да прецените. Вкара ли Бербо или не?