В среща от 32-ия кръг в Лига 1 Тулуза надигра на свой терен Олимпик Лион с категоричното 3:0 и настигна футболистите на Реми Гард в борбата за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Домакините не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият тим в двубоя и поведоха още в 9-ата минута чрез Франсоа Сирие. В 22-ата Сирие асистира на Емануел Ривиер за 2:0, а класическият резултат бе оформен в добавеното време на мача от резервата Юмют Бюлут.

С победата Тулуза запази 6-ото си място във временното класиране с 53 точки и се изравни с 5-ия Лион, който има същият актив.

Олимпик Марсилия продължи с неубедителното си представяне, след като не успя да победи борещия се за оцеляване тим на Каен. Срещата помежду им завърши при равенство 1:1 на „Стад Велодром“, като гостите първи откриха резултата. Габонският нападател Фредерик Було се разписа в 11-ата минута, за да изведе своя тим напред, но Лоик Реми изравни от дузпа в 27-ата минута.

Марсилци се смъкнаха до десетото място с незавидните 41 точки, макар че догодина ще се състезава в Европа, след като спечели Купата на Лигата във Франция. Със спечелената точка Каен се изкачи до 15-ата позиция с 34 точки, колкото има и 16-ия Дижон. Брест, Сошо и Аячо заемат съответно 17-о, 18-о и 19-о място с по 33 точки.