Сент Етиен доказа, че в момента е отборът от Лига 1 в най-добра форма, след като от доста трудна позиция успя да измъкне 2:2 в домакинството си на Пари Сен Жермен в 29-ия кръг.

Играчите на Кристоф Галтие успяха да наваксат ранен пасив от 2 гола на „Парк де Пренс“ и вече открито дишат във врата на третия Олимпик Марсилия.

Иначе срещата тръгна повече от перфектно за тима на Карло Анчелоти, който в 9-ата минута вече имаше аванс в резултата. Златан Ибрахимович намери Хавиер Пасторе с чудесен пас, а аржентинецът съумя с бранител на гърба изключително хладнокръвно да прехвърли вратаря Руфие за 1:0.

В 19-ата самият Ибрахимович покачи на 2:0, след като и той копна елегантно топката, но от бялата точка.

Полувремето клонеше да приключи към този резултат, но отпускане в отбраната на домакините позволи на Пиер-Емерик Обамеянг да се измъкне отдясно и да центрира. Алекс не подходи сериозно към топката и вместо да я изчисти, я прати в собствената си мрежа. Бранителят не очакваше Брандао зад гърба си и докато се усети, кълбото отскочи от него и мина покрай отчаяния плонж на Салваторе Сиригу.

Този гол възроди надеждите на гостите за нещо повече от загуба, а поражението окончетално бе избегнато в 73-ата минута, когато десният бек Франсоа Клерк с изключителен удар от ъгъла на пеналта вкара за крайното 2:2.

Резултатът остави ПСЖ на върха с 58 точки, на 5 пред втория Олимпик Лион. Сент Етиен пък остана четвърти с 49, изоставайки с две точки от заемащия трето място Марсилия.