Пари Сен Жермен отпадна от Лига Европа, след като остана на 3-то място в Група F на надпреварата. Френският гранд победи с 4:2 Атлетик Билбао в последен мач от потока, а в другата среща Ред Бул Залцбург надви като гост Слован Братислава с 3:2.

Така, за фазата на директните елиминации се класираха Билбао, който спечели групата и Залцбург. Въпреки че австрийците и ПСЖ имат еднакъв актив от точки – по 10 – резултатите в директните двубои дават предимство за Ред Бул.

Тази вечер на „Парк де Пренс“ гостите откриха резултата още в 3-та минута чрез Йон Ауртенече. Домакините обаче сътвориха пълен обрат още преди почивката. В 21-та минута Хавиер Пасторе изравни за 1:1, а в 41-та Матьо Бодмер бе точен за 2:1.

Десет минути след подновяването на играта – в 55-та – Давид Лопес изравни за 2:2.

В 85-та минута Иниго Перез си вкара автогол, след като секунди преди това Нене не успя да реализира от дузпа. В 90-та минута Гийом Хорау оформи крайното 4:2 след ново изпълнение на дузпа.

ВИДЕО: ПСЖ отпадна от Лига Европа, Залцбург продължи напред

източник: снимки: Reuters

В другия мач, победата за Залцбург дойде след попадения на Якоб Янчер (19' от дузпа), Леонардо (24') и Мариан Хад(52' автогол). За домакините в началото на първото полувреме два гола отбеляза Милош Лачни (3' и 6').

Крайно класиране в Група F:

1. Атлетик Билбао 13 точки

2. Залцбург 10

3. ПСЖ 10

4. Слован Братислава 1