Пари Сен-Жермен отново е лидер в Лига 1, след като победи Олимпик Лион с 1:0 в голямото дерби на 18-я кръг. След този резултат, три отбора са с равни точки начело в класирането – ПСЖ, Лион и Олимпик Марсилия имат по 35, и ги дели само головата разлика.

Лион започна нелошо двубоя, но не контролираше събитията на терена на „Парк де Пренс“ и през второто полувреме се поддаде на натиска на Пари Сен Жеремен. Гейда Фофана и Лисандро Лопес сътвориха някои интересни ситуации, но не стигнаха до гол.

Столичани можеха да се радват и на по-солиден успех срещу пасивния си през второто полувреме съперник, но единственото попадение падна в добавените минути на първото.

В първата от тях Златан Ибрахимович показа своите страхотни технически качества, остави зад гърба си няколко защитници на гостите и центрира отдясно в наказателното поле, където от десетина метра връхлетя Блейс Матуиди, и заби топката в мрежата.

След почивката Хавиер Пасторе и Езекил Лавеци не спираха да тормозят защитата на Лион, но на няколко пъти стражът Реми Веркутре се намеси решително, а много от ударите на ПСЖ прелетяха и покрай гредите му.

Не мина и без драми, като в 41-та минута Ибрахимович стъпи на главана на Деян Ловрен и му остави кървава рана, но реферът прецени, че ударът е бил неумишлен.

В последния кръг за 2012-та година в Лига 1, ПСЖ има най-лесната задача, да запази лидерската си позиция, като гостува на Брест. Лион приема петия в класирането Ница, а Олимпик играе със седмия Сент Етиен в Марсилия.