Олимпик Марсилия бе на крачка да запише пореден негативен резултата, но с гол на резервата Андре-Пиер Жиняк победи с 1:0 при гостуването си на Тулуза от 18-ия кръг на френския шампионат. „Финикийците“ обаче получиха сериозно рамо, тъй като главният съдия Беноа Бастиен изгони двама играчи на домакините още преди почивката.

В 26-ата минута Шейк Мбенг пое преждевременно към съблекалните, след като фаулира съперник, който се откъсваше сам срещу вратаря Ахамада. Така лявото крило Франк Табану трябваше да се върне назад и да играе като краен бранител. Тъкмо той обаче фаулира Морган Амалфитано в наказателното поле, което доведе до наказателен удар в полза на марсилци и жълт картон за провинилия се играч.

Андре Аю обаче стреля слабо от бялата точка и вратарят отрази удара му, а пък Джоуи Бартън направи фрапиращ пропуск при добавката.

В добавеното време на първата част Табану окончателно влезе в ролята на грешник, след като извърши груб фаул и заслужено видя жълтия цвят за втори път в мача.

След почивката с двама души повече Олимпик обаче продължи да се мъчи пред вратата на Ахамада. Все пак „финкийците“ успяха да стигнат до така ценния гол в 69-ата минута, когато Жереми Морел проби отляво и пусна към Жиняк, който с невероятно красив удар от границата на наказателното поле не даде шанс на Ахамада.


szólj hozzá: Toulouse vs Marseille 0:1 MATCH HIGHLIGHTS

Така Марсилия събра 35 точки и се изравни с лидера Олимпик Лион, който утре излиза за дербито на кръга срещу Пари Сен Жермен.

Тулуза пък запази 12-ата си позиция с 23 точки.

Останалите резултати от Лига 1:

Реймс - Лил 1:1

Монпелие - Бастиа 4:0

Ница - Евиан Тонон Гаяр 3:2

Сошо - Брест 1:2

Троа - Аячо 3:2