Олимпиакос се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Шампионът на Гърция победи с 3:1 като домакин Андерлехт в мач от група „С” и по този начин продължава напред в турнира. Белгийският отбор отпада от европейските турнири.

Домакините пропуснаха две дузпи, но въпреки това успяха да стигнат до победата. Андерлехт завърши мача с трима футболисти по-малко.

Домакините поведоха в 33-та минута след гол на аржентинския нападател Хавиер Савиола.

Андерлехт успя да изравни резултата в 39-та минута, когато точен бе Саша Клестан.

Олимпиакос получи правото да изпълни дузпа в 49-та минута, когато Шейку Кояте извърши нарушение в наказателното поле на Андерлехт. Кояте бе изгонен за втори жълт картон и белгийците останаха с човек по-малко на терена. Хавиер Савиола изпълни дузпата, но много елементарно и Силвио Прото спаси удара му.

Олимпиакос отново поведе в резултата в 59-та минута, когато Дейвид Фустер подаде към Хавиер Савиола, който с премерен удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Прото.

В 72-та минута Олимпиакос получи правото да изпълни втора дузпа, но тя отново бе пропусната, този път от Владимир Вайс.

В 88-та минута Фабрис Н'Саката стана вторият играч на Андерлехт, който получи втори жълт, респективно червен картон в двубоя.

В 90-та минута гостите останаха с 8 души на терена. Директен червен картон получи вратарят Силвио Прото, който извърши нарушение, заради което бе назначена трета дузпа в полза на Олимпиакос. Алехандро Домингес я реализира, като по този начин оформи крайния резултат в срещата.

Пари Сен Жермен излезе в доста променен състав при визитата си на Бенфика и загуби с 1:2. Въпреки победата, лисабонският отбор остана на трето място в групата и ще продължи участието си в турнира Лига Европа.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА БЕНФИКА НАД ПСЖ ВИЖТЕ ТУК!

ПСЖ бе без големите си звезди Златан Ибрахимович и Тиаго Силва.

Все пак французините излязоха напред в резултата в 37-та минута, когато Жереми Менез подаде към Единсон Кавани, който вкара в опразнената врата на Бенфика.

Бенфика получи правото да изпълни дузпа в 45-та минута, след като Траоре фаулира Гайтан в наказателното поле на ПСЖ. Наказателният удар бе реализиран от Лима.

Бенфика отбеляза победното попадение в срещата в 59-та минута, когато Перейра центрира в наказателното поле на ПСЖ, където Сиригу не се намеси убедително и Николас Гайтан отблизо прати топката във вратата на италианския страж.

До края на мача ПСЖ създаде по-чистите положения, но Есекиел Лавеци направи сериозни пропуски.

Класиране:

1. ПСЖ 6 мача 13 точки

2. Олимпиакос 6 мача 10 точки

3. Бенфика 6 мача 10 точки

4. Андрелехт 6 мача 1 точка

Първите два отбора продължават в елиминациите за Шампионска лига, третият отива в Лига Европа, а четвъртият отпада от по-нататъшно евроучастие.