Полузащитникът на Пари Сен Жермен Блейс Матуиди донесе ценен успех на своя тим с 1:0 над почти сигурния изпадащ Троа в мач от 32-ия кръг на Лига 1. Френският национал вкара единствения гол в средата на второто полувреме и така „върна топката“ в полето на преследвачите Олимпик Марсилия и Олимпик Лион.

Карло Анчелоти даде почивка на Златан Ибрахимович, а изтегли Хавиер Пасторе на дясното крило, за да формира дуо от опорни халфове Верати-Матуиди. Логично играта на гостите не бе на същото ниво от мачовете с Барселона, но още в 3-ата минута Кевин Гамейро изскочи сам срещу вратаря. Йоан Тюрам обаче запази хладнокръвие и спаси.

След почивката ПСЖ се видя принуден да вдигне оборотите и в 65-ата минута централните защитиници на Троа не реагираха добре на ниско центриране на Грегори ван дер Вийл. То стигна до другия край на наказателното поле, където Матуиди посрещна топката с мощен удар по диагонала, за да открие.

Попадението се оказа достатъчно, за да приближи отбора още повече до първа титла за последните 20-ина години. ПСЖ вече има 67 точки на върха в класирането, като вторият Марсилия изостава на 10, преди да изиграе дербито с Лил. Троа пък е много вероятно да се превърне в първия изпаднал през сезона, след като е последен с 25 точки.


szólj hozzá: Troyes 0-1 PSG ,Ligue1 (32)