Бордо се наложи с 1:0 като гост на Олимпик Лион, и доказа, че е най-добрия отбор в Лига 1 и пред настоящия сезон. Шампионите измъкнаха 11-та си победа в самия край на срещата, с попадение на младата звезда Маруан Чамак. Макар да изиграха далеч не най-красивия си двубой, жирондинци бяха максимално ефективни, и оползотвориха поне едно от малкото си положения за гол. Бордо вече е на четири точки пред втория в класирането Монпелие, макар и с мач повече, и на шест пред третия и четвъртия – Лил и Марсилия. Момчетата на Лоран Блан се представят впечатляващо и в Шампионската лига, където чакат жребия за осминафиналите като най-добрия отбор от груповата фаза.

Опонентите на Бордо се надяваха именно Лион да се окаже препъни-камъка за шампионите, но слабите игри на Олимпик продължиха, и гостите повече заслужаваха успеха си. Макар Лион да имаше и периоди, в които показваше проблясъци и доминираше на терена, класата на гостите си каза думата. Лион продължава да е без победа вече девет поредни срещи, и е едва на девето място с 26 точки.

Мароканският талант на Бордо Маруан Чамак за кой ли път се превърна в печеливш джокер за тима си, като в 86-та минута бе на точното място, за да засече с глава центриране на Гуфран. Последният настигна една топка точно преди аутлинията, но все пак успя да вдигне топката, за да я засече връхлитащият Чамак. Топката бе извадена от вратата от стража на Лион, но преди това бе пресякла гол линията.

Домакините затрудняваха твърде малко Седрик Карасо, за да имат някакъв успех, и въпреки късните опити на резервата Бафетимби Гомис, трите точки си отидоха от „Стад Жерлан” в посока Бордо.