Олимпик Марсилия постигна много важна и убедителна победа с 3:0 при гостуването си на Спартак Москва в мач от група F на Шампионската лига, който се игра на стадион “Лужники”.

Мачът започна отлично за гостите, които имаха надмощие в първите минути и логично поведоха в 18-та минута, когато Хайнце свали една топката към Валбуена, който с много красив удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Дикан.

Домакините успяха да изравнят играта през втората половина и първото полувреме, но така и не успяха да застрашат вратата на Манданда.

Футболистите на Марсилия удвоиха своята преднина в 54-та минута, когато Лоик Реми технично прехвърли противников защитник, след което навлезе в наказателното поле и с хубав удар прати топката в долния десен ъгъл на Дикан, след което кълното рикошира в десния стълб и се озова за втори път в мрежата на Спартак Москва.

Спартак Москва завърши мача с човек по-малко, след като Велитон бе провокиран от вратаря на Марсилия Манданда и бразилската звезда на руския тим ритна френския страж. Германският арбитър Волфганг Щарк показа директен червен картон на Велитон.

Марсилия вкара и трети гол в 68-та минута, когато Андре Аю пресе един пас, след което топката попадна в Брандао, който напредна и след това с хубав удар прати кълбото в долния ляв ъгъл на Дикан.

След тази победа Олимпик Марсилия се намира на второ място с актив от 9 точки и се класира за осминафиналите на Шампионската лига, тъй като е с по-добри показатели срещу прекия си конкурент Спартак Москва. Руският тим остава на трето място с 6 точки.