Олимпик Марсилия и Ница сътвориха мача на сезона в турнира за Купата на Франция, след като на своя „Стад Велодром“ „финикийците“ отстъпиха в южняшкото дерби с 4:5.

Емоциите започнаха още от 3-ата минута, когато Андре-Пиер Жиняк откри за домакините, но две по-късно гостите изравниха чрез 20-годишният Алекси Босети.

Друг младок в редиците на Ница – 17-годишният Нийл Мопей направи пълен обрат в 18-ата минута, но в средата на полувремето Флориан Товен вкара за 2:2.

Полувремето по всяка вероятност щеше да приключи при този резултат, но във втората минута на добавеното време Сюлейман Диавара от Олимпик си отбеляза автогол.

Шест минути след паузата Ница излезе по-сериозно напред. Белгиецът Кристиан Брюлс бе точен от дузпа, отсъдена заради нарушение на Ромао в наказателното поле.

Жиняк върна надеждите на домакините с попадение в 58-ата за 3:4 и те натиснаха сериозно до края.

Това позволи на Ница да дебне за своя шанс на контраатака и в 88-ата минута Абриел отбеляза за 3:5. Диавара върна интригата в заключителните секунди, след като бе точен във втората минута добавеното време, но това бе всичко, до което марсилци се добраха.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

Останалите резултати от 1/16-финалите в Купата на Франция от мачовете във вторник:

Аячо – Каен 0:2

Ланс – Бастия 2:1 (след продължения, 1:1 в редовното време)

Анжер – Сошо 1:0

Булон – Рен 0:2

Сет – Юра Сюд 2:0

Кроа – Лил 0:3

Конкаро – Гингам 2:3 (след продължения, 1:1 в редовното време)

КА Бастия – Ниорт 7:6 (след дузпи, 2:2 след редовното време и продълженията)