Отборът на Пари Сен Жермен обърна аутсайдера Нанси за крайното 2:1 в мач от 28-я кръг на френското първенство. Основна роля за успеха изигра звездата на домакините Златан Ибрахимович, който реализира и двете попадение в мрежата на съперника.

Гостите от Нанси поведоха изненадващо в резултата в 36-та минута. Бенджамин Муканджо бе изведен чудесно от Джамел Бакар, вратарят на ПСЖ отби първия удар на камерунеца, но при добавката 24-годишният нападател реализира с глава за 1:0.

След почивката домакините се амбицираха. След около час игра Златан Ибрахимович действа като истински лидер и изравни за 1:1. Жереми Менез намери шведския национал, който с премерен, макар и не много силен вкара топката във вратата.

Само три минути по-късно нападателят изведе ПСЖ напред в резултата, с което донесе и трите точки на своя тим. Златан Ибрахимович бе изведен с дълбок пас, нападателят преодоля защитата на Нанси, както и вратаря, за да се разпише за втори път в мача.

Звездата на ПСЖ Дейвид Бекъм започна мача като резерва, но все пак зарадва привържениците на домакините като се появи в игра в 74-та минута.

Със спечелените три точки ПСЖ остава лидер във Франция с 57 точки пред втория Лион с 52, който обаче е и с мач по-малко. Нанси заема предпоследната позиция във временното класиране, с едва 21 точки от 28 мача.


szólj hozzá: PSG 2-1 Nancy ,Ligue 1 (28) shoootv.com