Франция победи с 2:0 Сърбия в контролна среща, която се игра на стадион в Реймс. Неприятната новина за националния селекционер на „петлите“ Лоран Блан е контузията на Ян М'Вила, който бе заменен принудително от Алу Диара още в 6-та минута. М'Вила получи контузия в глезена и може да пропусне предстоящото Европейско първенство в Украйна и Полша.

Франция започна със следния състав: Лорис, Ревейер, Косчиелни, Мексес, Клиши, Кабайе, М'Вила, Малуда, Насри, Бензема и Рибери.

Франция поведе с 1:0 в 11-та минута, когато Клиши центрира в наказателното поле на Сърбия, където Бъркич изби топката, която попадна в Рибери и той не пропусна да вкара.

„Петлите“ удвоиха своята преднина в 16-та минута, когато Флоран Малуда с далечен удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Бъркич.

Рибери и Бензема направиха двойно подаване в 39-та минута и последният стреля опасно, но Бранислав Иванович изби топката пред гол линията.

През второто полувреме футболистите на Франция определено намалиха темпото на игра и трудно създаваха опасности пред вратата на Сърбия.


szólj hozzá: Gol de Franck Ribéry
szólj hozzá: Gol de Florent Malouda