Отборът на Монако постигна сравнително трудна победа с 1:0 над Аячо в мач от 17-я кръг на Лига 1. Единственото попадение в срещата бе дело на Еманюел Равиер в 75-ата минута, а „князете“ успяха да опазят преднината си до самия край.

Монако имаше смазващо превъзходство над съперника си по отношение на владение на топката. „Князете“ доминираха на терена, но Аячо се бранеше с успех до ситуацията, при която най-накрая възпитаниците на Клаудио Раниери пробиха в 75-ата минута. Тогава след хубава атака, минала през центъра и изнесла се по левия фланг на домакините, топката бе центрирана в наказателното поле на Аячо, получи се разбъркване, придружено от серия рикошети, а в крайна сметка топката стигна до Еманюел Равиер, който с мощен удар я вкара във вратата гостите за 1:0.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Монако имаше и други шансове да отбележи гол, но само липсата на късмет и добрата игра на Аячо в отбрана не позволиха резултатът да е по-изразителен.

Със спечелената точка Монако продължава да е втори с 38 точки, докато Аячо е 19- и с 9 пункта. В следващия кръг Монако гостува на Монпелие, а Аячо ще направи визита на Лориен.