С 10-ия си гол в Лига 1 Златан Ибрахимович донесе победата на своя ПСЖ при гостуването на Нанси в 10-ия кръг от френския шампионат.

Карло Анчелоти не даде почивка на нито един от титулярите си, въпреки че през седмицата отборът му гостува на Динамо Загреб в Шампионската лига.

Мачът обаче можеше да има шокиращо начало, след като още във втората минута Бенджамин Муканджо препарира Салваторе Сиригу с удар от ъгъла на наказателното поле, но за щастие на стража топката отскочи от гредата. Това като че ли стъписа парижани, които почти не пипнаха топката в първите 20 минути. Все пак в 30-ата минута Мамаду Сако имаше шанс да се разпише с глава след корнер, но стражът на домакините Ролан Нди Асембле направи страхотно спасяване. Малко по-късно Ибрахимович стреля от пряк свободен удар, топката се отклони от стената и попадна право в Кевин Гамейро, но нападателят отново бе отказан от камерунският вратар.

През втората част ПСЖ обаче вдигна сериозно оборотите и ситуацията за Нанси постепенно се влошаваше. Играчите на Анчелоти обаче трябваше да чакат до 74-ата минута, за да стигнат до търсения гол, макар и с известна доза шанс. Тогава шведът опита да извезе Жереми Менес, но подаването му бе блокиране. Все пак топката се върна при него и той мигновено стреляо от 18 метра. Нди Асембле закачи кълбото с върха на пръстите си, но недостатъчно, за да предотврати попадението.

Така ПСЖ почти сигурно ще влезе като лидер в 12-ия кръг със своите 22 точки, на 3 повече от Тулуза и Марсилия. Нанси пък си остава последен с 5 точки в актива си.


szólj hozzá: Nancy vs PSG 0:1 Ibrahimovic

Резултатите от днешния ден в Лига 1:

Лил – Валансиен 2:1

Монпелие – Ница 3:1

Сошо – Евиан отложен

Реймс – Троа 1:1

Тулуза – Брест 3:1