Матийо Валбуена се яви в 10 часа (местно време) пред съда във Версай и даде показания относно делото за секс шантаж. Той даде своите показания пред съдия Натали Бутар в присъствието на своя адвокат. Това първо изслушване продължи близо два часа и половина.

След изслушването Валбуена запази мълчание и замина за Ница, където тази вечер Олимпик Лион гостува в мач от 14-ия кръг. Двубоят е от 21:30 часа и може да го гледате по Gong Play и Diema Sport.

„Матийо бе много положително настроен и бе ведър. Той отговори честно на всички въпроси“, заяви адвокатът на играча Дидие Дома.

Дома отказа да коментира съдържанието на съдебното заседание и показанията, които Валбуена е дал.

„Те са тайна на разследването. Валбуена по никакъв начин не е искал да навреди или подкопае реномето на националния отбор на Франция и френския футбол. Той просто упражни правата си на гражданин“, добави адвокатът.

Според френските издания Валбуена не е пожалил Карим Бензема и подробно е описал ролята на нападателя на Реал Мадрид в шантажа.

Какво казва Бензема в скандалния разговор за изнудването?

Следствието забрани на Бензема да общува с Валбуена.

Съдът във Версай преди няколко дни повдигна обвинение срещу Бензема за участие в изнудване на Валбуена.

Бензема разкри каква е била ролята му в изнудването.

Ако вината на Бензема бъде доказана, го грози присъда от 5 години затвор.

Карим Бензема подаде жалба заради съдебна тайна.

Бензема: Спокоен съм, проблем?

Изнудвачите искали пари от Валбуена и го заплашили, че в противен случай ще публикуват секс запис от интимен характер с участието му.

Според информации в някои медии компроментиращото клипче се намира в телефона на Бензема.