Отборът на Валансиен постигна изненадваща победа над Олимпик Марсилия в мач от седмия кръг на френската Лига 1. Домакините се наложиха с 3:2 като победният гол дойде в последните минути на мача.

Четири от попаденията в мача паднаха до 30-ата минута. Ветеранът Фернандо Мориентес откри за гостите в 13-ата минута. Домакините се върнаха в мача осем минути по-късно, когато Бишевац изравни с точен изстрел. Радостта на футболистите на Валансиен обаче трая по-малко от шейсет секунди. Още в първата си атака след гола Марсилия отново успя да излезе напред в резултата след попадение на Мамаду Нианг. В 29-ата минута статуковото на терена бе отново възстановено, а автор на гола за домакините бе Дукорт.

До края на първата част нови голове не паднаха, въпреки че и двата тима имаха добри положения пред противниковата врата.

Развръзката в срещата дойде едва в 84-ата минута, когато Шмиц подари трите точки за състава на Валансиен. По този начин Марсилия пропусна възможността да излезе начело в класирането. В момента Олимпик е на трета позиция, докато отборът на Валансиен е вече десети.

Ето и останалите резултати от кръга:

Оксер - Гренобъл - 2:0

Лориен - Пари Сен Жермен - 1:1

Монако - Сент Етиен - 1:2

Монпелие - Булон - 1:0

Нанси - Сошо - 2:1

Валансиен - Марсилия - 3:2