Наблюдателни интерет шегаджии откриха каква е „истинската“ причина за отпадането на Пари Сен Жермен от Барселона в Шампионската лига. Те се хванаха за съобщение от клубния сайт на французите по повод предстоящия мач с Троа.

„Играчите на ПСЖ по никакъв начин не трябва да контактуват с жени по време на гостуването. В тази връзка храната им трябва да бъде поднасяна от двама сервитьори от мъжки пол“, гласи то.

Политиката на парижани очевидно е пълна противоположност спрямо практиката в Барселона. Неотдавна стана ясно, че каталунците държат да бъдат обслужвани единствено от жени по време на полетите си из Стария континент.

Сред другите изисквания на клуба към отборите домакини, с които играят милионерите от Париж, са храна, приготвена само от биопродукти, свежи морски дарове и яйца, измътени от кокошки, отгледани на чист въздух.

"Нашите играчи ядат само чисто месо - телешко и пилешко", се казва още в съобщението на ръководството на ПСЖ. Условието е очевидно във връзка със собствеността на клуба, чийто президент е Насер Ал-Келаифи, близък до управляваща фамилия в Катар.

За консумацията на свинско в съобщението нищо не се споменава. Подразбира се, че футболистите могат да похапват пържоли само у дома си и по ресторантите, но не и докато се хранят заедно, подготвяйки за предстоящия мач.