В Лион се задават сериозни проблеми. Феновете на този легендарен френски клуб са разочаровани, че тимът им няма да играе в Европа през следващия сезон, тъй като шампионата във Франция бе предсрочно прекратен заради пандемията от коронавирус. 

По този начин, Олимпик Лион остана извън европейските турнири, а това се очаква да доведе до сериозни катаклизми. 

Getty Images
18 снимки

Очаква се много футболисти да напуснат състава, но спортният директор на френския клуб Жуниньо Пернанбукано увери феновете, че 1/8-финалистът в шампионската лига ще направи всичко възможно, за да задържи най-голямата си звезда и капитан на отбора. 

Легендарният изпълнител на преки свободни удари от близкото минало допълни, че няма да позволи топ нападател като Менфис Депай така лесно да си тръгне. 

"Това, че няма да играем в Европа е голям проблем и прави ситуацията много сложна за нас. Знаете, че ние подадохме жалба, но тя не бе уважена. Всеки иска да играе европейски футбол и много момчета вече се замислят за своето бъдеще. Ние обаче не сме склонни да се разделим с нашия лидер, говоря за Менфис Депай. Той е най-голямата ни звезда, топ футболист, играл в Манчестър Юнайтед, какво да кажа повече? Менфис се чувства щастлив в Лион, той е нашият капитан и е от съществено значение да го задържим. Започнахме разговори с него и водим преговори за нов контракт, надявам се, че ще намерим решение“, завърши Жуниньо.