Пари Сен Жермен успя да победи с минималното 1:0 при гостуването на Олимпик Лион в голямото дерби на 6-тия кръг на френската Лига 1. Отново герой за парижани се оказа голямата звезда Неймар, който с гол в 87-та минута смълча феновете на "хлапетата". 

Футболистите на Пари Сен Жермен бяха по-добрия тим в началото на срещата, като положенията бързо започнаха да валят. Първо в 13-та минута вратарят на Лион Антони Лопес отрази удар на Ерик Максим Чопо-Мотинг, след като нападателят намери известно пространство в наказателното поле. 

След това в 23-та минута дойде време и за първата възможност пред Неймар. Бразилецът успя да укроти остро подаване в наказателното поле и да отправи шут по посока вратата на Лион, но за Лопес не представляваше трудност да спаси. 

Поредната възможност дойде в 33-та минута. След кратко разбъркване пред вратата на домакините най-съобразителен се оказа Чопо-Мотинг, който обаче така и не успя да превърне положението в гол и Лопес отрази блестящо. В последните минута на полувреме и Муса Дембеле от състава на Лион опита своя мерник, но ударът профуча далеч над вратата на Кейлор Навас. 

Второто полувреме беше далеч по-монотонно. В 53-та минута Неймар отново изработи хубава възможност за себе си, но изстрелът му попадна право в тялото на Лопес. В 72-та минута се откри и възможност пред Анхел Ди Мария, но героят от мача с Реал Мадрид не успя да преодолее португалския страж на Лион от малък ъгъл. 

Минутите си минаваха, а гол така и не падаше, докато не дойде 87-та минута. Страхотна многоходова комбинация между Ди Мария, Верати и Неймар завърши с пас към последния в наказателното поле. Бразилецът успя да запази баланс под натиска на двама съперници и да завърши по страхотен начин в далечния ъгъл на Антони Лопес, за да смълчи публиката на стадион "Олимпик парк". 

По този начин Пари Сен Жермен продължава да оглавява еднолично таблицата във Франция с актив от 15 точки след 6 мача. Лион пък остава на незавидното 9-то място с едва 8 пункта.