Монако е много далече от формата от миналия сезон, когато в един период се бореше за титлата. Тимът на Нико Ковач записа трета поредна загуба във всички турнири, след като отстъпи с 0:2 в домакинството си на Ланс. Монегаските имат само една точка след три мача от първенството, а шансовете му да влезе в групите на Шампионската лига значително намаляха през седмицата, когато отстъпи с 0:1 на Шахтьор.

Ланс поведе в началото на второто полувреме с попадение на Ганаго. Той се възползва от грешка на Павлович, премина младия сърбин и излезе сам срещу Александер Нюбел. Вратарят също сбърка и позволи на топката да се озове в мрежата. Грешките на Нюбел и цялата защита на домакините започнаха доста по-рано, а в нападение нещата не изглеждат по-добре, като днешният мач бе трети пореден без отбелязан гол. Ганаго можеше да открие в 18-ата минута, но топката мина покрай вратата.

Надеждите на Монако се върнаха след час игра, когато Дукуре получи червен картон и остави гостите с човек по-малко. Логично Ланс предостави инициативата на съперника и домакините имаха предимство по отношение владеенето на топката. Те обаче не знаеха какво да правят с нея и единствените опасности дойдоха от статични положения.

В края нещата се развиха още по-неприятно за монегаските. В 86-ата минута Александър Головин получи червен картон за опасно влизане, а в добавеното време влезлият като резерва Симон Банза отбеляза второ попадение за Ланс.