Елитният тим на Олимпик Марсилия записа пореден разочароващ резултат през сезона, след като отпадна от турнира за Купата на Франция още на 1/16-финал. Тази вечер марсилци бяха надиграни 2:1 при визитата си на четвъртодивизионния Перпинян.

Голове на Йерми Постераро в 21-вата и на Йохан Бап в 71-ата минута осигуриха успеха на скромния тим от Прованс, а за Олимпик се разписа Аркадиуш Милик в 38-ата минута, когато изравни резултата след пас на Валер Жермен.

Това беше и последният мач на пейката на Насер Ларгует, временен треньор, който ще отстъпи мястото си през следващата седмица на аржентинеца Хорхе Сампаоли.

Олимпик Марсилия в момента заема 8-ата позиция във френското първенство, като в последните месец и половина преживява много тежки и бурни дни, които костваха поста на Андре Виаш-Боаш.

Лидерът в Лига 1 Лил обаче не допусна изненада и се справи с 3:1 при гостуването на остров Корсика на друг четвъртодивизионен отбор - Газелек Аячо. Домакините обаче улесниха максимално „песовете“, след като си вкараха два автогола.

Александър Дуримел го направи за 1:0 9-ата минута, а Малик Лопи в 84-ата за 3:0. Португалецът Шека се разписа за 2:0 в 71-ата минута, а корсиканците върнаха един гол минута преди последния съдийски сигнал.

Анже разби с 5:0 Клуб Франсискен, който се състезава в първенството на остров Мартиника, а в другата среща от днес се изправиха два отбора от четвърта лига. Шатобриан победи с 3:1 като гост Роморантен и продължава в следващата фаза.

В понеделник е един от най-интересните двубои от тази фази на турнира, като от 22:00 часа един срещу друг излизат Ница и Монако.