Лион и Марсилия изиграха мач за историята, след като си отбелязаха общо 10 гола, но не успяха да се победят и завършиха 5:5 в дербито на 12-я кръг на френската Лига 1. В невероятен двубой, двата състава си взеха повече, отколкото си дадоха, тъй като Лион пропусна шанса си да изпревари Бордо в класирането, след издънката на жирондинци по-рано през деня срещу Лил.

Сблъсъкът оправда напълно очакванията, особено на онези, които го изгледаха до края. Само в последните десетина минути от него паднаха пет попадения, и до финалната секунда не бе ясен изходът от мача. На почивката двата състава вече си бяха разменили по два гола – Миралем Пянич и Сидни Гову вкараха за домакините, а Сюлеймани Диавара и Беноа Шейру върнаха жеста от страна на Марсилия.

Веднага след паузата между полувремената Бакари Коне успя за първи път в мача да изведе гостите напред в резултата до 3:2. Марсилия дълго време задържаше това статукво, и дори в 79-та минута увеличи аванса си на 4:2, след като и Брандао се разписа във вратата на Хюго Лорис.

Оттук започна и френетичния край на нещата, довел резултата до 5:5. Лисандро Лопес се разписа два пъти в рамките на три минути – между 81-та и 84-та, вторият гол от дузпа, за да изравни до 4:4.

Вече в даденото от рефера Стефан Бре продължение резервата Мишел Бастос даде гол преднина на Лион, и по всичко изглеждаше, че домакините може да измъкнат трите точки, за да излязат на върха в класирането. Не така обаче смяташе Стефан Мбиа, който в третата минута на добавеното време заформи крайния резултат от 5:5, който със сигурност ще остане в архивите и ще се помни много дълго време.