Отборът на Тулуза победи с 2:1 Лил в домакински двубой от 10-и кръг на Лига 1. Попаденията на "Мунисипал" бяха дело на Яя Саного, който откри резултата в 58-ата минута. В 66-ата Макс Градел бе точен от бялата точка. Малко по-късно имаше втора възможност да отбележи от дузпа, но пропусна, а в добавеното време на срещата Жозе Фонте оформи крайното 2:1.

Първата интересна ситуация в двубоя бе в 12-ата минута, когато Николас Исимат-Мирин намери добро подаване на границата на наказателното поле и насочи топката към вратата на Мик Менян, който обаче успя да спаси в последния момент. 

В 29-ата минута Яя Саного беше в добра позиция, достигайки до центриране от крилото, но ударът му от точката на дузпата не беше достатъчно точен и топката се отби от лявата греда. 

В края на първата част Макс Градел демонстира невероятната си техника и достигна до позицията пред вратата, откъдето изпрати топката в напречната греда на вратата. 

В добавеното време Вилиам Венкьор получи прецизно подаване в наказателното поле и незабавно стреля към целта, но ударът му нацели напречната греда. 

В 58-ата минута Матийо Досеви демонстрира прекрасната си техника и пращайки красиво прехвърлящо центриране в пеналтерията, където Яя Саного успя да го превърне в гол. 

Няколко минути по-късно Жереми Пие игра непозволено с ръка и реферът Стефани Фрапар отсъди дузпа за Тулуза. Малко по-късно Фрапар реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР, но това единствено потвърди първоначалното решение. 

В 66-ата минута Макс Градел реализира от бялата точка и изпрати неспасяемо топката от дузпа в долния ляв ъгъл, покрай вратаря Менян. 

В 80-ата Жереми Пие промени посоката на движение на топката, използвайки ръката си. Съдията бързо посочи точката на дузпата и след като отново се допита до ВАР, потвърди изпълнението на наказателен удар. 

Отново Макс Градел застана зад топката, но този път не успя да реализира, след като ударът му премина на няколко сантиметра над напречната греда. 

В добавеното време на срещата Жозе Фонте отбеляза почетно попадение за Лил. Той успя да си спечели достатъчно пространство в наказателното поле, за да засече топката от свободния удар и да отиграе ниско с глава към долния ляв ъгъл на вратата, оформяйки крайното 2:1. 

След победата Тулуза се намира на 13-а позиция с актив от 12 точки, а "мастифите" са шести с 15 пункта. 

Резултати от останалите мачове:

Анже - Брест 0:1 
Метц - Нант 1:0
Ним - Амиен 1:1 
Реймс - Монтпелие 1:0