Тулуза се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Франция, след драматичен сблъсък с Лил. Двубоят на „Мунисипал” завърши 0:0 в редовното време, 1:1 след продълженията, и 8:7 след дузпите.

Двата отбора не успяха да си вкарат гол в редовните 90 минути, но те в никакъв случай не бяха скучни. Без много церемонни реферът Тони Шапрон показа три червени картона, като остави Лил да доиграва мача с девет души, а Тулуза – с десет.

Арбитърът изуми всички още в 32-та минута, когато вдигна директен червен картон на Людовик Обраняк, който извърши фаул, а след това размени обидни думи с Шапрон. Последният не се забави да изравни силите на терена и само четири минути по-късно посочи вратата и на играч от Тулуза – Александър Боне – за грубо влизане отзад. Лил игра доста време и с девет души, след като Кабайе също бе пратен преждевременно под душовете в 87-та минута.

Срещата не бе от най-приятните за гледане, като двата състава почти нямаха идеи в нападение, и играеха изцяло дефанзивно през по-голяма част от времето.

В крайна сметка около 18000 зрители на „Мунисипал” видяха попадения, макар и в продълженията. Лил излезе напред в 106-та минута, когато домакините сбъркаха в центъра на терена, а Мишел Бастос със страхотен удар от 25 метра намери мрежата.

Тулуза бързо възстанови паритета, като в 110-та минута след хубава триходова акция Емерсон направи 1:1.

Именно Емерсон обаче се превърна за минути от герой в грешник, като изпусна решителна дузпа. При единайсетметровите изстрели футболистите и на двата състава не трепнаха чак до 7:7, тогава бразилецът не успя да преодолее вратаря Карасо и прати Тулуза на полуфинал.

По-рано за тази фаза на турнира се класира втородивизионният Гингам. Другите полуфиналисти ще се определят от мачовете Гренобъл – Монако и Рен – Роде.