Пари Сен Жермен продължава с добрите си изяви в последно време. Столичани се изкачиха до трето място в Лига 1, след успех с 2:0 над Каен. Четвъртата поредна победа за ПСЖ допълнително утежни положението на Каен, като само пет точки го делят от зоната на изпадащите.

Гийом Оаро и Пеги Люиндола се разписаха за ПСЖ, като и двете попадения паднаха в началото на второто полувреме – в 49-та и 58-та минути. Каен нямаше реални възможности, като действията на гостите в атака бяха сериозно лимитирани.

В друг интересен мач от Лига 1, Льо Авър претърпя нещастна загуба у дома от Нанси с 2:3, и така задълба още повече в кризата, като остана само с 12 точки след 22 кръга. Льо Авър откри резултата в 12-та минута, но до края на полувремето гостите направиха пълен обрат и се оттеглиха при 1:2. Домакините вече се радваха на точката, когато в последната минута Амаду Аласан вкара втория си гол в мача и направи 2:2. Резервата Ландри Н`Гуемо обаче хвърли отново трибуните в тъга точно преди последния съдийски сигнал, като донесе победата за Нанси.

Останалите резултати от Лига 1:

Оксер – Лориен 0:0

Льо Ман – Нант 0:2

Монако – Гренобъл 1:0

Валенсиен – Ница 1:0

Рен – Тулуза 0:0