Наставникът на Рен Пиер Дреоси призна, че звездата на тима Ян М'Вила наистина може да напусне клуба и да заиграе в Арсенал преди затварянето на трансферния прозорец.

22-годишният опорен халф постоянно бе свръзван с преминаване на „Емирейтс“ през лятото, като освен „топчиите“ и Тотнъм следеше отблизо сиутацията. Наскоро обаче „шпорите“ официално се отказаха от привличането на френския национал, тъй като основните им проблеми са свързани с атаката.

От друга страна продажбата на Алекс Сонг на Барселона пък отваря място за М'Вила, който е оценяван на 20 милиона евро.

„Арсенал? Може би. Трябва да говорите с Арсен Венгер по този въпрос. Аз самият мисля, че Арсенал търси играч на тази позиция“, сподели Дреоси. „Той (М'Вила – б.р.) може да отиде там или в клуб, който продаде играч на Арсенал.“

„Ще започнем преговори с тях. Надяваме се да намерим решение до края на седмицата. Сложно е. Ян не иска да отива в клуб, който не го иска на 100 процента. Има съвсем реален шанс той да остане в Рен през този сезон“, допълни Дреоси.

Зенит Санкт Петербург също наблюдава халфа, а според медиите във Франция Рен вече е готов с негов заместник и ще опита да вземе Жан Макун от Астън Вила.