Наставникът на Олимпик Марсилия Андре Виаш-Боаш призова всички, които управляват футбола да спрат да харчат големи средства за трансфери.

Според португалеца, пандемията е показала на босовете на футболните отбори, че нищо не е вечно и е крайно време приоритетите да се променят.

„Толкова невинни хора загинаха и загубиха живота си. Пандемията от коронавирус накара всички ни да се замислим за бъдещето и какво ще правим за напред. Ковид-19 ясно даде да се разбере, че  животът ни не може да продължава така и трябва да променим нещо. Дано финансовите поражения, загубените човешки животи са накарали футболните ръководители да се замислят за нещата, които вършат", започна специалистът. 

"Не може да се харчат 200 или 300 за трансфери и да даваш пари без да се съобразяваш с нищо и никого. Парите не са всичко, а за съжаление футболът отдавна се превърна в бизнес. Пандемията ни дава шанс отново да върнем футбола към старите времена, когато наистина се изпитваше удоволствие от играта".

"Всеки сам решава какво да прави, но поне разбрахме, че не можем да вършим каквото си искаме и всяко едно наше действие си има последствия. Говоря най-вече за богатите клубове, които си мислят, че като имат големи средства и харчат луди пари, нищо друго няма значение. Сега всички търпим сериозни поражения от всяко едно естество и ще трябва много време, докато стъпим на краката си“, сподели бившият мениджър на Челси.