Новакът в Лига 1 Монако загуби първи точки, след като завърши 0:0 при домакинството си на Тулуза от третия кръг на френския шампионат. Домакините владееха инициативата през целия мач, но така и не успяха да разбият плътно построената защита на „льо теф“.

Голямата звезда на отбора от „княжеството“ - Радамел Фалкао не успя да продължи серията от поредни срещи, в които бележи за новия си тим, като този път се представи доста под очакванията. Основната опасност за вратата на Даниел Субашич идваше от партньора на колумбиеца Емануел Ривиер. В 19-ата минута бившият играч на Тулуза с хубав финт се освободи отляво, напредна към вратата и стреля силно от остър ъгъл. Хърватският страж на гостите обаче бе на мястото си отрази.

Към края на полувремето Фабиньо също бе близо да открие резултата, но и неговият удар бе отразен.

След паузата Яник Ферейра пропусна нова златна възможност, след като грешка в отбраната на Тулуза му позволи да поеме топката във вратарското поле, ала 19-годишният халф стреля над гредата.

Три минути преди края Жереми Тулулан можеше да запази 100-процентовия актив на отбора си, но неговият тежък удар от почти 30 метра срещна напречната греда.

Така Монако излезе начело в Лига 1 със 7 точки, преди да се изиграли останалите 9 срещи от кръга. Тулуза пък е 14-и с 2 точки от 3 мача.