Футболистът на Олимпик Лион Усем Ауар призна, че най-големият му идол е Андрес Иниеста. Той разкри, че продължава да гледа негови видеа в опит да му подръжава и да се стреми да се развива.

„Той е моят идол, моят модел и все още гледам негови мачове и видеа с изявите му в опит да му подражавам и да прогресирам“, коментира 19-годишният талант в интервю за „France Football“.

Ауар има договор с Лион до 2020 година, но вече е определян като един от най-големите таланти на отбора и е спряган за трансфер в доста отбори.

„Когато съм на терена, не ме питат дали съм млад или не. Нямам комплекси. Имам огромно желание да играя и се стремя да давам винаги най-доброто, на което съм способен“, добави халфът.

„През годините са ме използвали и като защитник, но аз обичам да играя в средата на терена. Все още съм много далече, но играта ми е по-близка до тази на Жуниньо Пернамбукано в сравнение с Корентен Толисо. Това са двама различни футболисти. И двамата бяха много силни. Аз съм още далече от тях“, каза още Ауар.