Скандалният нападател на Ница Марио Балотели получи поредната доза упреци за поведението си. Този път критиките дойдоха от неговия съотборник Данте Бонфим.

Снощи „орлите” претърпяха още една загуба в Лига 1 – трета в 6 мача, след като отстъпиха с 0:1 от Монпелие. Балотели беше титуляр за отбора си, но по никакъв начин не успя да окаже влияние върху развоя на срещата.

Супер Марио е на мушката още от лятото, когато счете, че договорът му с Ница е изтекъл и на своя глава се яви за медицински прегледи в Олимпик Марсилия. Марсилци се отказаха от сделката заради готовността на Ница да отправи официално оплакване, а Балотели прекара времето до началото на сезона в трансферни спорове с клуба си, вместо да се посвети на предсезонната подготовка. Той си навлече гнева и на италианските фенове, които не му простиха, че бе повикан в националния отбор и игра слабо, докато видимо беше с наднормено тегло.

След поредния неудачен резултат за Ница, нервите на съотборника на Балотели не издържаха и Данте каза каквото му е на сърце в ефира на „Канал +”.

„Само от него си зависи да се стегне и да поведе отбора в атака, да поеме някаква отговорност”, заяви бившият футболист на Байерн Мюнхен. „Физическата му форма хич не е добра, знаем това, но само от него зависи да работи и да тренира, за да повиши нивото си. В някакъв момент той просто трябва да поеме контрол над ситуацията.”

„Няма никакъв смисъл да се вини отбора и да се говори, че не извличаме максимума от неговите качества. Не! Има мигове, в които отборът не играе толкова добре, но аз ще браня този тим. Трябва всеки от нас винаги да бъде самокритичен и да си задава неудобни въпроси, за да се уверим, че правим най-доброто, което е по силите ни”, завърши Данте.