Монако прекъсна победната си серия в Лига 1, след като допусна конфузно поражение с 0:1 от Ница в мача си от 8-ия кръг на френския шампионат. Българският нападател на „монегаските“ Димитър Бербатов отново беше в центъра на най-интересните ситуации, като заради негова симулация през първото полувреме съдията не даде чиста дузпа – отново за фаул срещу Бербо – в последните минути на срещата.

В 8-ата минута Карлос Едуардо откри за гостите след изпълнение на пряк свободен удар. Играчът на гостите се възползва от недобре построената стена пред Даниел Субашич и опъна мрежата зад хърватския страж.

Монако натисна много сериозно до почивката и след четвърт час игра Левин Курзава тресна гредата с глава, след като засече центриране от ъглов удар.

Четири по-късно Бербатов си заработи наивен жълт картон. Българинът опита да проси дузпа за отбора си и откровено симулира в наказателното поле, ала съдията не се хвана и декорира нападателя.

В 22-ата Андреа Раги блесна с игра в защита, тъй като предотврати потенциален втори гол за Ница. Карлос Едуардо спринтира мощно отдясно и получи, измъквайки се очи в очи с вратаря. Италианският защитник на „монегаските“ обаче успя да го стигне тъкмо навреме, за да блокира изстрела му по диагонала.

Доста неочаквано домакините показаха далеч по-рехава игра след паузата. Леонардо Жардим често ръкомахаше край тъчлинията, ала отбора от Княжеството действаше твърде бавно. Бербатов до голяма степен беше изолиран от противниковата отбрана и предимно се опитваше да раздава топката за съотборниците около себе си.

В 73-ата минута той обаче трябваше да получи дузпа. Бербо направи много добро двойно подаване с Моутиньо и се втурна към вратата, след което откровено бе подсечен от защитник. Предишната ситуация с негово участие от първата част явно повлия върху преценката на рефера и той с каменна физиономия подмина положението.

Девет минути преди края „монегаските“ повярваха, че са изравнили резултата. Бербо отклони с глава топката в наказателното поле, където Яник Ферейра Караско се пребори с противник и стреля мощно в долния десен ъгъл. Страничният съдия обаче бе вдигнал засада на Бербатов и така загубата за Монако стана факт.

С 10 точки клубът от Княжеството остава под чертата, заемайки 12-ото място. Ница от своя страна се изкачи до петото място с 13 пункта.