Отборът на Страсбург постигна 8-ата си победа от началото на сезон 2017/2018. Воденият от Тиери Лорей тим победи с 2:1 гостуващия Троа и взе ценна глътка въздух след 4 загуби в предишните си 5 шампионатни срещи.

След нулево първо полувреме Страсбург нанесе своя удар само в рамките на 4 минути в средата на втората част. В 65-ата минута халфът Жан-Юд Аолу откри с чудесен изстрел от дъгата. „Осмицата” на домакините получи топката от Терие и без много да му мисли шутира с десния крак по неспасяем начин към горния ляв ъгъл на вратата – 1:0.

В 69-ата настойчивостта на резервата Жереми Блайак се отплати. Нападателят не се отказа да преследва свалената от съотборник с топка и макар противников бранител да стигна първи до нея, Блайак го пребори и излезе очи в очи с вратаря. Последва премерен шут в долния десен ъгъл за 2:0.

После домакините се върнаха да бранят аванса си, а Троа тръгна в отчаян щурм. Той стигна само за един гол, който Адама Ниане реализира в последните секунди от продължението, за да оформи крайния резултат.

Във временното класиране Страсбург се изкачи до 13-ото място с 30 точки, като вече е само на една зад намиращия се директно пред него Дижон, Каен и Рен. Троа си остава все така предпоследен с 24 точки на сметката си, само на 1 от първия тим над чертата – Анже.