Олимпик Лион направи чутовна издънка в турнира за Купата на Франция, като отпадна в 1/8-финалите от втородивизионния Ланс след продължения. „Хлапетата“ водеха в резултата почти през целия мач, ала в крайна сметка изхвърчаха от надпреварата след загуба с 1:2 след 120 минути футбол. Така в следващия етап третият от Лига 2 ще премери сили с Монако на Димитър Бербатов, който все по-явно се превръща в големия фаворит за трофея.

Реми Гард направи известен брой ротации в състава си, като остави на пейката основния си голаджия в първенството Александър Лаказет. Олимпик обаче не се нуждаеше от неговата помощ и още в 9-ата минута Джими Бриан вкара за 1:0.

В последните секунди на мача домакините обаче решиха да бранят резултата и това им изигра лоша шега. Във втората минута на добавеното време гостите получиха право да изпълнят дузпа, при която Пиерик Валдивия не сбърка и вкара мача в продължения.

Почивката след редовните 90 минути явно бе твърде кратка за шашнатите домакини. Още не бяха изминали и 4 минути от старта на първото продължение, когато 18-годишният защитник Жан-Филип Гбамин донесе шокиращата победа с 2:1

Любопитното е, че от осемте най-добри отбора в турнира половината са представители не са членове на елита. Тимовете на Кан и Мулен участват в шампионата за аматьори на Франция, докато Анжер и Ланс ще защитават честта на Лига 2.

Ето и всички четвъртфинали в турнира:

Кан – Гингам

Мулен – Анжер

Монако – Ланс

Рен – Лил