Пари Сен Жермен няма никакво намерение да продава рекордната си покупка Единсон Кавани. Това заяви лично собственикът на клуба Насер Ал-Хелайфи.

Напоследък информациите, че бившият ас на Наполи ще напуска Франция зачестиха, тъй като уругваецът до момента остава в сянката на Златан Ибрахимович. Заради чудовищната форма на шведа, Кавани е принуден да играе като крило, което не му е много по вкуса. Преди първия мач срещу Челси от 1/4-финалите на Шампионската лига той засили слуховете около себе си, като каза, че ще прецени опциите си, ако ситуацията не се промени.

ПСЖ надигра „сините“ от Лондон с 3:1 в сряда, а в срещата контузия получи Ибрахимович, заради която таранът ще отсъства месец от терените. Така най-вероятно Кавани ще получи шанс да играе като централен нападател, но Ал-Хелайфи смята да го задържи дори и събитията да не се бяха развили по този начин.

„Кавани е много важен за нас, той е професионалист и дава всичко от себе си. Аз оценявам това“, обясни благодетелят на парижани. „Ако той иска да смени позицията си, това не е негово решение. Треньорът решава и Кавани разбира това.“

„Той е тук, за да играе, където го постави треньорът. Той може да обсъжда неща с треньорския щаб и клуба, но решението ще бъде наше. Той е звезда за този тим и ще остане тук“, заяви Ал-Хелайфи.