Това, че се бори за оставане в Лига 1, не попречи на Пари Сен Жермен да се класира за втори финал през тази година.

След като спечелиха Купата на лигата в края на март и така се класираха за Купата на УЕФА, възпитаниците на Пол Льо Гуен парадоксално могат да грабнат още един трофей в сезона, в който са реално застрашени да изпаднат от елита.

ПСЖ се класира за финала за Купата на Франция след победа с 1:0 като гост на втородивизионния Амиен, а единственото попадение в 77-ата минута вкара резервата Яник Боли, който премина като на парад през защитата на домакините преди да прати топката в мрежата.

Полуфиналният двубой бе прекъснат половин час след неговото начало, когато агитката на парижани пусна сълзотворен газ, като след принудителна пауза от десетина минути играта бе подновена.

Два кръга преди края на Лига 1 ПСЖ се намира в зоната на изпадащите и за да се спаси трябва да задмине някой от имащите колкото него брой точки тимове Ланс на Тулуза, които обаче са с по-добри показатели.

Съперникът на Пари Сен Жермен, отстранил на четвъртфинала тазгодишната сензацията в турнира за Купата на Франция – петодивизионният Каркефю, в битката за трофея ще бъде победителят от срещата Лион – Седан.