Преди няколко дни Френската футболна федерация уволни Корин Диакре, която беше начело на женския национален отбор. Решението е продиктувано от бойкота, който звездите на тима обявиха на 48-годишната треньорка. Крак повлече капитанката Уенди Ренар, която напусна тима пет месеца преди Световното първенство нова лято в Австралия и Нова Зеландия след конфликт с Диакре. Тя играе за "петлите" от 2011 г. След нея от отбора си тръгнаха по-младите звезди Мария-Антоанета Катото и Кадидиату Диани, както и двама от помощник-треньорите. От федерацията обаче заявиха,  че "никой от играчите не може да бъде по-важен от националния отбор".
 
Корин Диакре е сред най-влиятелните жени в световния футбол. През 2014 г. Клермон от Лига 2 взе Корин Диакре за треньор и тя се справи отлично с мъжкия футбол в продължение на три години - два пъти отборът зае 12-то място и веднъж седмо. През 2017 г. Диакре напусна, но само защото беше поканена да ръководи френския женски отбор. И сега от Френската федерация признават миналите й постижения, но са наясно, че проблемите са необратими. Всички, които са работили с Корин Диакре, я описват като жена с изключително твърд характер, почти военен. Нейните методи на управление не само изключват усмивките на тренировки, но водят и до огромно напрежение.
 
Във Франция вече се оглеждат за заместник на Диакре и вариант №1 е селекционерът на Саудитска Арабия - Ерве Ренар. Специалистът е заинтригуван от поста, но контрактът му със саудитците е до 2027 година. Спрягат се имената още на Соня Бомпастор, която сега е начело на Олимпик Лион, Патрис Лаир и Жерар Прешур.