Отборът на Пари Сен Жермен постигна комфортна победа с 2:0 при гостуването на Лил последен двубой от 21-вия кръг на френската Лига 1. И двете попадения за състава на Томас Тухел бяха дело на Неймар във всяко едно от двете полувремена. 

След силния първи половин час на срещата за състава на домакините миг на гениалност от страна на Неймар даде аванс на гостуващия тим. След брилиянтна двойна комбинация между бразилеца и Марко Верати, първият си нагласи топката на десния крак и от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Майк Менян за 1:0. 

В началото на втората част гостите довършиха всичко. След нова застрашителна атака на гостите Менян направи великолепно спасянване след удар на Килиан Мбапе, но на повторенията се видя, че защитник е играл с ръка в наказателното поле на "песовете". Зад топката, за да изпълни наказателният удар застана отново Неймар, който с голяма доза късмет успя да преодолее Менян, за да оформи крайното 2:0. 

До края на срещата Килиан Мбапе и Неймар имаха по още един шанс за гол, но до промяна в цъфровото изражение така и не се стигна и победата отиде при парижани. Така те остават начело на класирането, с актив от 52 точки, на 10 пред втория Марсилия. Лил, от своя страна, остана 7-ми, с 31 пункта след 21 мача.