Хеттрик на Златан Ибрахимович изстреля шампиона на Франция ПСЖ от 13-о на 2-о място във временното класиране на вътрешното първенство. ПСЖ разгроми Сент Етиен с 5:0 в мач от четвъртия кръг на шампионата и натрупа 8 точки, с 2 по-малко от временния лидер Бордо.

Това пък бе едно от най-тежките поражения за Сент Етиен на „Парк де Пренс“. Домакините имаха превъзходство през целия мач, а първото попадение падна в 24-ата минута след автогол. Вратарят на гостите Стефан Руфие не се намеси добре след върната топка от Жереми Клемен и видя как топката влиза в собствената му врата.

По-малко от 10 минути след това бразилецът Лукас имаше удобна възможност и опита да намери Златан Ибрахимович, но защитата на Сент Етиен се справи.

Шоуто на Ибрахимович започна в 41-ата минута, когато той отбеляза втория гол за ПСЖ и първи в своя актив. Шведският нападател бе намерен чудесно от Максуел и с глава реализира в мрежата на безпомощния Руфие. Първото полувреме приключи при резултат 2:0.

Още в първите минути на второто полувреме ПСЖ отново застраши опасно вратата на гостите. Лукас напредна, преодоля двама съперници и подаде към Кавани, но атаката не даде резултат. Домакините от ПСЖ обаче зашеметиха опонентите си с два бързи гола в 62-ата и 63-ата минута, като първо Ибрахимович удвои собствения си голов актив, след като се възползва от нова сериозна грешка в отбраната на Сент Етиен.

Само минута по-късно Кавани се разписа с мощен удар за четвъртия гол във вратата на гостите, след асистенция на Максуел, който атакува по левия фланг.

В 72-ата минута Златар Ибрахимович реализира петото попадение и оформи своя хеттрик, след асистенция на Марко Верати и минута след това бе сменен от Лоран Бран, обирайки аплодисментите на публиката.

Така ПСЖ спечели убедително срещу Сент Етиен, който остана със 7 точки на осма позиция във временното класиране.