Треньорът на Олимпик Марсилия Ерик Геретс шокиращо обяви, че ще се оттегли от поста си, въпреки че тимът е на път да спечели първа титла от 1992 година насам.

Пет кръга преди края на сезона тимът от Стад Велодром е лидер във френската Лига 1 с 67 точки, пет повече от втория Бордо, който е с мач по малко и с цели шест пред шампиона за последните седем години Олимпик Лион.

Като причина за напускането на Геретс от лятото се смятат спекулациите около неговото бъдеще, след като изтичащият му през юни договор все още не е подновен.

Според информации от Франция причина за решението на 54-годишния наставник може да бъде желанието му да поеме националния отбор на родината си Белгия. Други слухове гласят, че Ерик Геретс ще оглави Байерн Мюнхен или пък ще отиде в тим от Суадитска арабия.

Като фаворити за нов треньор на Марсилия се посочват бившия играч на тима Дидие Дешан и Бруно Метсу, който победи Франция с отбора на Сенегал, който водеше на Световното първенство в Япония и Южна Корея през 2002 година.