Собственикът на Лион Жан-Мишел Олас разкри, че е помолил играчите на клуба да  намалят заплатите си с по 25 процента заради кризата, причинена от разпространението на COVID-19. В замяна на това, футболистите ще получат разликата от свалените си възнаграждения под формата на акции от компанията OL Groupe, когато пандемията приключи.

Олас се яви днес на брифинг и обяви, че въпросната компания OL Groupe е претърпяла загуби в размер на 50.6 милиона евро за първата половина от сезон 2020/2021. "Аз се срещнах с играчите и им го предложих. Режем 25 процента от заплатите, които са над 50 000 евро месечно. В замяна те биха възстановили загубите чрез клубни акции, тъй като можем да си представим, че акциите ще се увеличат, след като пандемията е зад нас и отмине", обясни Олас пред журналистите.

"Предложението ми не беше посрещнато с голям ентусиазъм, но преди всичко искам да благодаря на играчите и техните агенти и представители, че ме изслушаха", каза с лека усмивка още бизнесменът.

Също така той намекна, че повечето от основните играчи получават повече от 50 хиляди евро, но има и такива с по-ниски възнаграждения. Президентът на клуба обяви още, че през този сезон липсата на мачове в европейските клубни турнири се е отразило тежко на бюджета, тъй като постъпления от УЕФА не се очакват, макар и пандемията да ограничи присъствието на публика и продажбата на билети. В момента отборът е трето място в Лига 1, място даващо квота за Шампионската лига.