Президентът на борда на директорите на германския Майнц 05 Щефан Хофман е убеден, че реализирането на проекта за европейска Суперлига е въпрос на време, въпреки че първият опит за създаването на подобно състезание не се увенча с успех.

"В даден момент пазарът вероятно ще се погрижи за това. Суперлигата ще се реализира и отборите, които проявят интерес, ще могат да участват", коментира Хофман пред германското издание Kicker.

"Феновете ще се чудят пред телевизорите дали да гледат например мач между Пари Сен Жермен и Барселона за десети път. Но ще трябва да приемат, че това е настоящето", добави Хофман.

Той лично заяви, че гледа само някои мачове от Шампионската лига и не е наблюдавал нито един двубой от новия турнир Лига на конференциите, изтъквайки, че водещото в този проект са парите, а интересът на зрителите страда.

По-рано тази година 12 европейски клуба обявиха създаването на ново състезание - Суперлига, но девет от тях бързо се отказаха, повлияни от натиска на местните федерации и футболните фенове. Испанските Реал Мадрид и Барселона, както и италианският Ювентус засега държат на намеренията си да реализират турнира.