Претендентът за титлата в Лига 1 Бордо не успя да запише победа в трети пореден мач за френското първенство. Жирондинци завършиха наравно 1:1 срещу Гренобъл и още утре може от втори да се озоват на пето място в класирането. Българският халф Христо Янев отново не попадна в състава на Гренобъл. Въпреки това гостите намалиха сериозно шампионските амбиции на Бордо.

Грешникът от последния мач на Бордо Маруан Чамак, който си вкара автогол в дербито с Марсилия преди седмица, успя да се реваншира на своя тим. Мароканският талант откри за 1:0 в полза на домакините в 61-та минута, но само 14 по-късно Бостян Сесар от Гренобъл оформи крайното 1:1, с което Бордо изостана на три точки от Олимпик Лион. Шампионите посрещат Льо Авър като домакини в неделен мач от първенството.

В друга интересна среща от днес Лил пропусна шанс да излезе на трето място в класирането, след като загуби с 0:2 гостуването си срещу Оксер. Иренеуш Йелен в 30-та и Камел Чафни в 35-та минута вкараха двата гола за домакините, които спечелиха трите точки и без Томас Каленберг, който получи червен картон в 77-та минута на мача.

Двубоите Каен - Лориен, Рен - Нанси, както и Валансиен - Нант, също завършиха при равенства 1:1, докато Ница победи трудно с 2:1 домакините от Льо Ман. Мачът Пари Сен Жермен - Сент Етиен на "Парк де пренс" се играе в момента.